Fotobiyomodülasyon Yöntemi Nasıl Uygulanır?
Fotobiyomodülasyon tedavisi göze 4-5 cm uzaklıktan uygulanan bir ışık tedavisi şeklinde gerçekleştirilen kolay bir tedavi yöntemidir. Bu da hastalar açısından büyük rahatlık sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra iyi beslenme, vitamin desteği ile diğer risk faktörlerinden uzak durmaya devam etmek gereklidir.
Fotobiyomodülasyon tedavisi tekil olarak 3 haftalık bir süre boyunca haftada 3 kez gerçekleştirilen 9 seanstan oluşmaktadır. Özetle, hastanın 2-3 haftalık bir süre kapsamında 10’ar dakikalık periyodlarla toplam olarak 9 seans ışık tedavisi alması gerekmektedir. 4-6 ayda bir bu tedavisinin tekrarlanması hastalığın ilerleyişinin önlenmesinde daha etkili olmaktadır. Bu tedavi, hastalığın ilerlemesini yavaşlatan, atrofiye gitmeyi öteleyen, hastaya görmesini korumada zaman kazandıran bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Görme fonksiyonu çok yönlüdür. Uzak ve yakın mesafede görme keskinliği bunun için hazırlanmış özel testlerle ölçebilmektedir. Özellikle maküla hastalıklarında az ışıkta görme kalitesi ve kontrast duyarlılık azalmaktadır. Kuru tip yaşa bağlı maküla dejenerasyonunda kontrast duyarlılık azaldığından zamanla hastaların çok daha fazla ışığa ihtiyacı olmaktadır. Fotobiyomodülasyon tedavisinin uygulandığı hastalarda kontrastta da artış sağlandığı gözlemlenmiştir.
Kuru Tip Sarı Nokta (Makula Dejenerasyonu) Hastalığında Kullanılan Fotobiyomodilasyon Yöntemi Nedir?